Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een chique evenement. De aangegeven dresscode is Black Tie. Wat houdt dat precies in, vraag je je misschien af. Want dresscodes zijn leuk. Het bepaalt immers de sfeer die de organisator wil realiseren. Maar voor de genodigden is dat soms wel lastig. Want wie niet in de juiste outfit naar binnen wandelt valt uit de toom. En dat wil je natuurlijk niet. We leggen je graag alles uit over de smoking, zodat jij bij het eerst volgende event de show kan stelen.  

Wat is Black Tie

Black Tie is niet eens zo’n heel moeilijke dresscode. Het is namelijk niets minder dan een smoking, bestaande uit een zwarte pantalon, een zwart colbert -een zogenoemd dinner jacket- en een zwarte vlinderdas op een wit overhemd. Het is een vaak gebruikte dresscode voor bruiloften, chique feestjes, prijsuitreikingen en gala’s. Let wel, een rokkostuum is niét hetzelfde als een smoking.

Strak in het pak

Een echte ‘capo’ komt natuurlijk gepast voor de dag, zoals de dresscode dat voorschrijft, in dit geval in een mooie, passende smoking.

Een smoking is niet goedkoop in aanschaf. Daarom zijn er ook mogelijkheden om ‘m te huren. Maar een smoking is tijdloos die bij meerdere events terugkomt. Er is dan ook niets mooier dan een op maat gemaakte versie. Daarom raden wij je aan om je eigen smoking aan te schaffen.

Het Jasje

Wat het jasje van een smoking herkenbaar maakt zijn de satijnen revers, de details en stoffen knopen. Dit onderdeel is de eyecatcher van jouw outfit. In het Capo-atelier neemt Gertjan je maten op en adviseert hij je over de do’s en don’ts. Het grote voordeel van een op maat gemaakt jasje is dat het als gegoten zit en jij geen modeblunder begaat op dat bijzondere evenement.

De Pantalon

Voor de bijpassende pantalon heb je zelf de keuze of je hem wat langer of juist korter wilt hebben. Haal je je smoking bij Vestiti del Capo, dan zorgt de tailor ervoor dat jouw pantalon op de gewenste maat gemaakt wordt. Je maakt de look overigens af met zwarte lakschoenen.

De stoffen

Er zijn honderden soorten stoffen, waar je smoking van gemaakt kan worden. Maar de verschillen in kwaliteit van de stoffen zijn groot. Daarnaast moet de stof jou passen. We meldden al, dat een echte Black Tie alleen de kleur zwart toestaat. Toch wordt er heel soms ook wel gekozen voor marineblauw of diep donkerrood. Ga je echter voor ‘veilig’, ga dan altijd voor zwart.

Het Overhemd

Het overhemd bij een smoking spierwit en heeft een kleine boord. Bij het goede overhemd zijn de knopen niet zichtbaar door de gladde voorkant. Daardoor is het smokinghemd vaak ongeschikt om in een andere combinatie te dragen.

De Accessoires

We gaven al aan, dat je bij een smoking geacht wordt een vlinderdas te dragen. Een stropdas, al is-ie nog zo mooi, hoort er absoluut niet bij. Misschien klinkt het gek, maar ook het dragen van een horloge is bij een smoking een ‘no-go’.  Tegenwoordig wordt het door sommige trotse eigenaren van een mooie klok toch gedaan. Het is dan niet echt een grote blunder, maar het zou zomaar kunnen dat je er wel een opmerking over krijgt.  Een wit pochet kan en mag zeker wel, maar is uiteraard niet verplicht.

Ons advies is jouw succes

Jij wilt natuurlijk als een echte Capo op dat chique evenement verschijnen. In een mooi, op maat gemaakte smoking van de fijnste stof. Maak dan gewoon eens een afspraak bij het Capo-atelier. Wij geven je altijd een eerlijk en op maat gemaakt advies. Kom je iets aan, of val je wat af dan passen we de kleding voor ieder draagmoment aan. Zo zit je altijd strak in het pak.